Skip to content

Jednostavno najbolji – Mirko Pendo, Matija Jurišić, Laszlo Szasz, Maro Franić, Saša Radola i Nihad Seferagić!

Dobro došli na najveću svečanost Hrvatskog auto i karting saveza, Noć prvaka. Ovo je noć u kojoj ćemo proglasiti najbolje u hrvatskom auto i karting sportu u protekloj godini, najbolje od najboljih, prvake! – tim riječima je krenula festa hrvatskog automobilizma, noć koja je po uzoru i preporuci krovne svjetske organizacije FIA-e uvedena u čast najboljih.

– Nagrađeni su najbrži, najuporniji, i, kako je istaknuto, jednostavno najbolji. Bila je ovo noć ukupno 24 prvaka Hrvatske – naglasio je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a.

Od dvadeset i četiri prvaka njih šestorica su članovi dva kluba iz najjužnije hrvatske županije, četvorica iz Dubrovnik Racinga, te dvojica iz Župe dubrovačke.

Na brdskim stazama, najbrojnijoj disciplini, koja je proslavila hrvatski automobilizam, ‘Leteći Konavljanin’ Niko Pulić je tri puta bio europski prvak, u zagrebačkom hotelu Westin pljeskalo se Laszlu Szaszu (Dubrovnik Racing), koji je opet bio najbolji u kategoriji II, te Nihadu Seferagiću i Matiji Jurišiću, članovima Auto kluba Župa dubrovačka, koji su bili najbolji u Grupi 2 odnosno Grupi 3, kao i Saši Radoli (Dubrovnik Racing), koji je slavio u Grupi 5.

Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing)
Nihad Seferagić (Župa dubrovačka)
Matija Jurišić (Župa dubrovačka)

Na kružnim stazama Mirko Pendo je prvak u Diviziji 1 -1400, a Maro Franić u Diviziji 3 -2000, obojica članovi Auto kluba Dubrovnik Racing.

Vrhunac Noći prvaka bio je dodjela najvećih priznanja HAKS-a, Zlatnih kaciga, Zlatnih volana, Dijamantnog volana i Zlatnih plaketa.

Dva najveća priznanja HAKS-a stigla su u Dubrovačko-neretvansku županiju, po jedna Zlatna kaciga i Zlatna plaketa. Zlatnu kacigu je zaslužio Matija Jurišić (Župa dubrovačka) zahvaljujući što je tri puta za redom bio prvak na brdskim stazama, dok je Auto klubu Dubrovnik Racing pripala Zlatna plaketa zahvaljujući tome što je tri puta uzastopno bio klupski prvak na kružnim stazama.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO – Dugih 45 godina Ljiljana Kamenar iz Rijeke jurila je automobilističkim stazama. Njoj je na Noći prvaka uručeno priznanje HAKS-a za životno djelo. 

LINK: https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/sport/automobilizam/jednostavno-najbolji-mirko-pendo-matija-jurisic-laszlo-szasz-maro-franic-sasa-radola-i-nihad-seferagic-1270067https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/sport/automobilizam/jednostavno-najbolji-mirko-pendo-matija-jurisic-laszlo-szasz-maro-franic-sasa-radola-i-nihad-seferagic-1270067

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)