Skip to content

Dobri rezultati cazinskih vozača na brdskoj auto trci u Makarskoj

Prvenstvo Hrvatske u brdskim trkama počelo je trkom u Makarskoj 1.nagrada Biokova koja je održana 7-8. maja. Na ovoj trci je nastupilo je preko 70 vozača od kojih je pet vozača iz Bosne i Hercegovine, trojica iz Cazina. Za AK Župa dubrovačka se nastupali Nihad Seferagić i Fahrudin Dolić, a za AK Saint Christopher Bego Šakanović. Nihad Seferagić je zauzeo prvo mjesto u klasi 2b i šesto mjesto u generalnom poretku, Fahrudin Dolić treće mjesto u klasi 4a i jedanaesto mjesto u generalnom poretku, dok je Bego Šakanović zauzeo četvrto mjesto u klasi 4a i sedamnaesto mjesto u generalnom poretku.

S obzirom da se Šampionat BiH u ovoj sezoni neće održati vozači iz Bosne i Hercegovine se sve više odlučuju da voze Prvenstvo Hrvatske. Pored spomenutih pet vozača koji su nastupili na prvoj trci licenciralo se još nekoliko vozača iz BiH koji čekaju naredne trke za svoj prvi nastup ove godine. Jedina svijetla tačka u našem automobilizmu je da će se ove godine bez obzira na stanje u savezu održati brdska trka u Cazinu “Krajiška zmija” koja će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske i CEZ, na kojoj će priliku za nastup imati znatno veći broj naših vozača.

Nihad Seferagić i Fahrudin Dolić su sa AK Župa dubrovačka osvojili prvo mjesto u poretku klubova, te na taj način se istakli kao glavni favoriti za osvajanje titule u poretku klubova. Slijedeća trka se vozi u Crnoj Gori 21/22. maja, Kotor – Trojica.

LINK: https://cazin.ba/dobri-rezultati-cazinskih-vozaca-na-brdskoj-auto-trci-u-makarskoj/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)