Skip to content

Brdske auto trke – sport sa najviše uspjeha u Gradu Cazinu

Sportisti, vozači brdskih automobilskih trka iz Cazina spadaju među najuspješnije sportiste u ovom sportu u Bosni i Hercegovini. U svakoj sezoni u posljednjih desetak godina cazinski vozači su osvajali prva mjesta u klasama, grupama i u ukupnom poretku u Bosni i Hercegovini. Najbolja brdska trka u Bosni i Hercegovini je u regiji poznata cazinska trka “Krajiška zmija” koja je tradicionalno jedan od najvećih sportskih događaja u Gradu Cazinu i na Unsko-sanskom kantonu. Iako je ovaj sport veoma skup naši sportisti nekako uspijevaju pronaći sponzore i ulažu svoja vlastita sredstva da postignu odlične rezultate i na taj način promovišu automobilizam i sport u našem gradu kao i sam Grad Cazin i Unsko-sanski kanton.

U nedostatku automobilističkih takmičenja u Bosni i Hercegovini (nefunkcionalan savez – nema takmičenja u 2022. godini) naši vozači se sve više odlučuju na prelazak u Prvenstvo Hrvatske. Dosad su na svim trkama u Prvenstvu Hrvatske u sezoni 2022 sa odličnim rezultatima nastupali Nihad Seferagić (koji je prvak Hrvatske u sezoni 2021), te Fahrudin Dolić i Bego Šakanović. Pored navedenog trojca na slijedećoj trećoj trci ove sezone u gradu Skradinu nastupiće još dva naša takmičara Salih i Hasan Ljubijankić, zatim Adis Abdić iz Bihaća i Kemal Hašić iz Velike Kladuše, te Harun Hadžić iz Sarajeva i Armin Mujkanović iz Tuzle.

Trka u Skradinu će se održati 04/05. juna 2022. godine, a učešće će uzeti preko 150 takmičara iz cijelog regiona, te takmičari iz Austrije i Italije. Našim takmičarima želimo puno uspjeha i nadamo se da će se kao i dosad vratiti sa najsjajnijim odličjima.

LINK: https://cazin.ba/brdske-auto-trke-sport-sa-najvise-uspjeha-u-gradu-cazinu/?fbclid=IwAR3EwbcTLKeiTeI_U1yMRSYmr72eHDhKXx389JgIQvpUKUWIUtAv8FGOwFw

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)