Skip to content

Brdska trka Ilirska Bistrica 2022: Seferagić prvi, Dolić drugi

U Ilirskoj Bistrici (Slovenija) 3. i 4. septembra održano je Evropsko prvenstvo u brdskim trkama koje se bodovalo i za Prvenstvo Slovenije, Hrvatske i Austrije. Na ovoj izuzetno popularnoj trci nastupilo je preko 200 vozača od kojih je njih 190 uspješno završilo takmičenje. U nedjelju 4.9.2022. godine vozila se glavna trka, svaki vozač dva penjanja, gdje se kao ukupni rezultat uzima zbir ova dva pokušaja. Uvjeti na stazi su bili izuzetno teški jer se druga trka vozila u kišnim uvjetima što svakako predstavlja dodatno opterećenje na vozilo i vozače, pogotovo što je ovo jedna od bržih staza u cijelom prvenstvu.

Na trci su nastupila četiri vozača iz Cazina i to: Nihad Seferagić, Fahrudin Dolić, Salih Ljubijankić i Bego Šakanović, te Adis Abdić iz Bihaća. Najviše uspjeha od naših vozača imao je Nihad Seferagić sa svojim VW Polo 6N koji je zauzeo prvo mjesto u svojoj klasi 2b i drugo mjesto u grupi 2.

U klasi 4a nastupila su ostala tri cazinska vozača. Najviše uspjeha je imao Fahrudin Dolić koji je zauzeo drugo mjesto u klasi 4a i treće mjesto u grupi 4. Salih Ljubijankić je zauzeo treće mjesto u klasi 4a i četvrto mjesto u grupi 4, dok je Bego Šakanović zauzeo četvrto mjesto u klasi 4a i peto mjesto u grupi 4. Na treninzima prije trke Bego Šakanović je imao manju nezgodu te je tom prilikom manje oštetio vozilo, dok je Fahrudin Dolić imao problem sa poluosovinom. Obojica su srećom uspjeli popraviti svoja vozila i nastupiti na trci.

Adis Abdić iz Bihaća se takmiči u kategoriji Historic vozila. On je sa svojim VW Golf 1 u klasi P3 zauzeo drugo mjesto.

U poretku klubova najviše uspjeha su imali AK Župa dubrovačka i AK Fly With Kolman koji su na kraju imali isti broj bodova i podijelili prvo mjesto, s tim da AK Župa dubrovačka ima veliku prednost u ukupnom poretku i sve je izvjesnije da će postati klupski prvaci Hrvatske u ovoj sezoni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)