Skip to content

Nihad Seferagić osigurao naslov prvaka Hrvatske

Brdska trka Evropskog prvenstva, Prvenstva Hrvatske, Slovenije i Austrije “Buzetski dani 2022” vozila se proteklog vikenda 17-18. septembra 2022. godine u Buzetu (Hrvatska), na kojoj je nastupilo preko 200 vozača u različitim grupama i klasama. Na trci su nastupila tri cazinska vozača koji se takmiče u Prvenstvu Hrvatske u kojem je do kraja prvenstva ostala još jedna trka u Dubrovniku.

Najbrži u Buzetu je bio Nihad Seferagić sa svojim VW Polo 2.0 koji je osvojio prvo mjesto u klasi 2b i drugo mjesto u grupi 2, što mu je bilo dovoljno da jednu trku prije završetka prvenstva osigura naslov prvaka Hrvatske u grupi 2 i klasi 2b.

U klasi 4a nastupili su vozači Fahrudin Dolić i Bego Šakanović. Fahrudin Dolić je zauzeo drugo mjesto u grupi 4 i u klasi 4a, dok je Bego Šakanović zauzeo četvrto mjesto u klasi 4a i sedmo mjesto u grupi 4. U ukupnom poretku grupe 4 Fahrudin Dolić se nalazi na drugom mjestu (98 bodova) ispred Mate Milkovića (94 boda) i Bege Šakanovića (90 bodova). Na posljednoj trci u prvenstvu ova tri vozača će se boriti za drugo i treće mjesto u grupi 4, te za drugo mjesto u klasi 4a, s obzirom da je Marino Poropat osigurao prvo mjesto u grupi i klasi.

Vremena naših vozaća ostvarena na trci:

  1. Nihad Seferagić      2:51.031    i   2:52.091
  2. Fahrudin Dolić         2:54.652    i   2:52.454
  3. Bego Šakanović      3:01.669    i   3:01.814

Nihad Seferagić i Fahrudin Dolić su sa klubom AK Župa dubrovačka osvojili prvo mjesto u poretku klubova, te su sa ovom pobjedom samo došli na jedan mali korak do osvajanja klupskog prvaka Hrvatske na brdskim trkama, s obzirom da im je potrebno samo jedno drugo mjesto nekog od takmičara na domaćoj trci u Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)